Διοργανώτρια: Έλενα Συμεωνίδου http://permaculture-greece.org/

Που:

Μικρή αίθουσα προβολών (ισόγειο) και εξωτερικός χώρος

Πότε:

10:00-11:30, 12:00-13:30, 16:00-17:30, 29 και 30/4

Περιγραφή:

Η λέξη permaculture, νεολογισμός του «πατέρα» της Bill Mollison, αποτελεί σύμμειγμα των λέξεων permanent+agriculture ή permanent+culture. Πρόκειται για ένα σύστημα σχεδιασμού και διαχείρισης αγροτικά παραγωγικών συστημάτων, που έχουν την ποικιλομορφία, τη σταθερότητα και την προσαρμοστικότητα των φυσικών οικοσυστημάτων. Στοχεύει στην αρμονική ενσωμάτωση του ανθρώπου στο τοπίο που τον περιβάλλει – και στην αειφόρο διαμόρφωση του τοπίου αυτού έτσι ώστε να εξασφαλίζει στον άνθρωπο τροφή, ενέργεια, ασφάλεια και τις υπόλοιπες υλικές και μη-υλικές ανάγκες του με βιώσιμο τρόπο.

2. Η Έλενα Συμεωνίδου ανακάλυψε την permaculture στην Ινδονησία πριν από 3 χρόνια, μαθήτευσε κοντά στον Bill Mollison και τον Geoff Lawton στην Αυστραλία και εδώ και έναν χρόνο εφαρμόζεί και επικοινωνεί τις αρχές και τις μεθόδους της permaculture στο νησί της Πάρου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το www.permaculture-greece.org.


Τι να φέρετε μαζί σας ερχόμενοι

Άνετα ρούχα και παπούτσια, τετράδιο για σημειώσεις

Τι θα πάρετε μαζί σας φεύγοντας

Έναν διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης του κόσμου που τον περιβάλλει, πρακτικές οδηγίες για να βελτιώσει τον τρόπο ζωής του στην πόλη ή στην ύπαιθρο, την αισιοδοξία που γεννά η ενημέρωση πως υπάρχουν εφικτές λύσεις για τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου