Η Οικογιορτή Μαραθώνα είναι μία ανοικτή ομάδα που συνεργάζεται με άλλες ομάδες για την προετοιμασία της οικογιορτής. Όλοι όσοι είναι μέλη της ομάδας μας είναι εθελοντές και υποστηρίζουν την ιδέα μας οικογιορτής, σαν μία πλατφόρμα διάδοσης εναλλακτικών ιδεών, ιδεολογιών και πρακτικών για την καθημερινότητα, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ανάμεσα στις φίλες ομάδες με τις οποίες υπάρχει ανοικτή συνεργασία από πέρυσι είναι:

Το Δ.Ε.Ν.Τ.Ρ.Ο. που έχει έδρα στη Νέα Μάκρη, συνδιοργάνωσε πέρυσι την Οικογιορτή και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της κινητοποίησης και του συντονισμού της Οικογιορτής και φέτος.

Η «EuropEan – ViLLaGe» που διοργανώνει και φιλοξενεί ατελείωτες εκδηλώσεις στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, πέρυσι ανέλαβε την γευστική και με τοπικά υλικά διατροφή για την οποία όλοι μιλούσαν, κατά τη διάρκεια της Οικογιορτής.

Η «Νέα Γουινέα» που εκτός από τις πολύτιμες δραστηριότητες της στο χώρο της εκπαίδευσης για την αυτοδιαχείριση της υγείας, της ενέργειας, της διατροφής και της κατοίκησης ανάμεσα σε πολλά άλλα, έχει οργανώνει εργαστήρια φυσικής καλλιέργειας και κομποστικών τουαλετών στο κτήμα της Νέας Γουινέας στη Νέα Μάκρη.

Η ομάδα «Οικολογικά Χωριά» που συμπεριέλαβε την Οικογιορτή στις πρωτοβουλίες που προέκυψαν από το «Open Space» που έγινε πρόσφατα (24/3) στον Δήμο Ελληνικού και που μέλη της οργάνωσαν συζητήσεις και εργαστήρια στην οικογιορτή του 2011.

Το Ελπιδοχώρι είναι η πρωτοποριακή οικοκοινότητα που έχει ξεκινήσει στην Αργολίδα από την οραματίστρια και εμπνεύστριά του Ερατώ Χατζιμιχαλάκη. Η Ερατώ, φίλη της οικογιορτής, θα είναι φέτος και οικο-δέσποινα, αφού το κτήμα της θα φιλοξενήσει τις δράσεις της οικογιορτής και θα λειτουργήσει σαν «κόμβος» όλων των παράπλευρων δράσεων που θα λάβουν χώρα.

Εκτός από τις παραπάνω, η Οικογιορτή το 2011 φιλοξένησε τις δράσεις, τα εργαστήρια και την παρουσία των ομάδων ΠηλΟΙΚΟ από τα Χανιά της Κρήτης, της ομάδας «Κάτι τρέχει» από τα Βασιλικά Ευβοίας, τους βιοκαλλιεργητές της περιοχής Μαραθώνα (και όχι μόνο), τον Βριλησσό, το Permaculture-Greece και πολλούς άλλους φίλους, υποστηρικτές και συναγωνιστές στους οποίους είναι ευγνώμων.

Φέτος, η ομάδα Δημιουργικές Γέφυρες προστίθεται στο δυναμικό όσων θα υποστηρίξουν την προετοιμασία και την διοργάνωση της Οικογιορτής με ένα εξαιρετικά δραστήριο και ανοικτό δυναμικό νέων ανθρώπων από την περιοχή του Δήμου, με δυνατότητες που απέδειξαν με εντυπωσιακό τρόπο στην διοργάνωση του φεστιβάλ που έγινε στην περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο,  με τίτλο «Σκέψη και Πράξη».

Η ομάδα «Σπιθάρι» που έχει ξεπηδήσει από πέρυσι, είναι μία ανοικτή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  πρωτοβουλία που ετοιμάζει μία οικοκοινότητα στον Μαραθώνα, την πρώτη, την πιο  δραστήρια και κοντινή στο αστικό κέντρο της Αθήνας. Ελπίζουμε ότι φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα στα πλαίσια της Οικογιορτής να οργανώσουμε μία επίσκεψη στο χώρο τους!

Η ομάδα Free and Real είναι μία ομάδα που εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στην Εύβοια με στόχο τη δημιουργία μιας οικοκοινότητας εκεί. Ήδη τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους είναι εντυπωσιακά! Μέλη της ομάδας έχουν βοηθήσει στο παρελθόν, έχουν δεσμούς με τη περιοχή του Μαραθώνα και θα βοηθήσουν και φέτος.

Advertisements