Στα πλαίσια της 1ης Οικογιορτής Μαραθώνα έχουμε έρθει σε επαφή με τους –λίγους- βιοκαλλιεργητές της περιοχής του Μαραθώνα και προγραμματίσαμε τέσσερις επισκέψεις σε κτήματα κατά τη διάρκεια των οποίων οι άνθρωποι τους θα υποδεχθούν τους επισκέπτες και θα τους ξεναγήσουν στον χώρο!

Αυτές οι εκδηλώσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους βιοκαλλιεργητές να εξηγήσουν στους επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούν, την φιλοσοφία τους, τη σχέση τους με τον τόπο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, το γιατί είναι σημαντική η προσπάθειά τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τους βιοκαλλιεργητές και να ξεναγηθούν έχοντας μία μοναδική εμπειρία για το πως παράγεται η τροφή τους!

Προγραμματισμένες επισκέψεις:

(Προσοχή: έγινε μία ακόμη αλλαγή -ελπίζουμε η τελευταία- στο πρόγραμμα των επισκέψεων: προστέθηκε μία ακόμη επίσκεψη στο Κτήμα Διαμάντη την προγραμματισμένη ώρα επίσκεψης για Τρίτη του Πάσχα  (αντί του κτήματος Παπαθεοδωρόπουλου που τώρα προστέθηκε σαν 2η απογευματινή επίσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου 30/4)

Τρίτη του Πάσχα

26/4, 17:00-19:00

Επίσκεψη στο κτήμα Διαμάντη

κηπευτικά, Επικοινωνία: 6985029725

Τετάρτη 27/4, 11:00-13:00

Επίσκεψη στο κτήμα του Φαβιανού Ρουγγέρη

οδός Ριζαρίου, Βιολογικά Κτήματα Ρουγγέρη: κηπευτικά

Επικοινωνία: 6932260653 , favianosbio@yahoo.gr

Σάββατο 30/4, 11:00-13:00

Επίσκεψη στο κτήμα της Μίνας Φιδά

Αγίας Μαρίνας 86 κηπευτικά, οπωροφόρα, ζωντανά

Επικοινωνία: 6944834300

Σάββατο 30/4, 17:00-19:00

Επίσκεψη στο κτήμα του Γιώργου Παπαθεοδωρόπουλουοδός Ριζαρίου, Επικοινωνία: 6985075705 agroktimabio@gmail.com

Μετακίνηση:

Εάν έρχεστε από κοντά ή εφόσον το προτιμάτε να έχετε μια αξέχαστη εμπειρία, ελάτε μαζί μας να συμμετάσχετε στην βόλτα με ποδήλατα στα αγροκτήματα των βιοκαλλιεργητών!

Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί από το κωπηλατοδρόμιο μισή ώρα πριν, δηλαδή στις 16:30 ή 10:30 αντίστοιχα και θα κάνουμε τη διαδρομή αυτή με ποδήλατα! Ελάτε με δικό σας ποδήλατο ή νοικιάστε ένα ποδήλατο από τη Νέα Μάκρη από τον Κυπρή.

Sport Kypris Μωσαίου 17, 22940 98434

Εφόσον προβείτε σε ενοικίαση ποδηλάτου, κλείστε το ποδήλατό σας νωρίτερα για να μην απογοητευτείτε. Εάν έρχεστε με δικό σας μέσο, ακολουθείστε τις οδηγίες του χάρτη που θα αναρτηθεί σύντομα.

Σας υποσχόμαστε μία αξέχαστη εμπειρία από την οποία θα μάθετε και θα βιώσετε πολλά.

Οι επισκέψεις θα συνδυαστούν με μία σειρά συζητήσεων, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα,  που θα συμπληρώσουν τις γνώσεις και την εικόνα που αποκομίσατε, ενώ ευχόμαστε να ανοίξουν νέες προοπτικές για τις σχέσεις βιοκαλλιεργητών-καταναλωτών, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον του Μαραθώνα.

Ο χάρτης είναι ενδεικτικός του που βρίσκονται τα αγροκτήματα (δεν είναι η ακριβής τοποθεσία), αλλά δείχνει πως είναι κοντά στο χώρο της οικογιορτής και η πρόσβαση είναι εύκολη!

contact-form subject=»Επίσκεψη σε κτήμα βιοκαλλιέργειας» to=»aqua@studioa-arch.gr»] [contact-field label='Ονοματεπώνυμο' type='name' required='true'/] [contact-field label='Email' type='email' required='true'/] [contact-field label='Συμμετοχή στην επίσκεψη της: Τρίτης/ Τετάρτης/Σάββατου' type='url'/] [contact-field label='Πως θα έρθετε' type='textarea' required='true'/] [contact-field label='Θέλω να συμμετάσχω και σε μία απο τις απογευματινές συζητήσεις' type='text'/] [/contact-form] κηπευτικά

Advertisements