Η αρχαιολογική ανασκαφή ματαιώνεται, λόγω των καιρικών συνθηκών (η περιοχή των ανασκαφών έχει πλημμυρίσει). 

Αντικαθίσταται με την Ξενάγηση στο ιερό των Αιγυπτίων Θεών [11:00-13:00]. Συνάντηση στο εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής στον Πεζόδρομο Ν. Μάκρης-Μαραθώνα.  

Ένας νεολιθικός οικισμός. Πρωτόγονες τεχνικές δόμησης. Μία ενεργή ανασκαφή ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό!

Σε συνεργασία με την Β’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων, στα πλαίσια της 1ης Οικογιορτής του Μαραθώνα, όσοι θέλουν θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ανασκαφής σε μία από τις πιο διάσημες περιοχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας!

Το εργαστήριο ανασκαφών θα ξεναγήσει τους… μαθητές στην ιστορία του Μαραθώνα (αρχαιολογικός χώρος ναού Αιγυπτίων θεών – Πέμπτη 28/04), θα τους διδάξει τα βασικά της μεθοδολογίας που ακολουθείται σε μία ανασκαφή, και ίσως σε κάποιους «τυχερούς» να δοθεί η ευκαιρία να ανασκάψουν και αυτοί σαν αρχαιολόγοι (Παρασκευή 29/04)!

Αφίσα δράσης

ΠΟΤΕ και ΠΟΥ;;;

  • Η επίσκεψη στην ανασκαφή θα γίνει την Παρασκευή 29/04.
  • Η ώρα συνάντησης είναι 10:45.
  • Ο χώρος συνάντησης είναι η οδός Μιχ. Μαυρίκου, στη Νέα Μάκρη. Η οδός Μιχ. Μαυρίκου είναι κάθετη στην οδό Πλαστήρα και παράλληλη στην οδό Ποσειδώνος, στο ύψος του κινηματογράφου Αλίκη.

Την επίσκεψη θα επιμεληθεί η αρχαιολόγος της Β’ ΕΠΚΑ κα Πέλλυ Φωτιάδη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Λόγω της ιδιαιτερότητας της επίσκεψης στην ανασκαφφή,  ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε συμπληρώστε παρακάτω την σχετική αίτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Advertisements