Ποδηλατικές διαδρομές
Το ποδήλατο είναι σίγουρα το καλύτερο μέσο για να γνωρίσει κανείς το Μαραθώνα! Κατά τη διάρκεια της οικογιορτής, γνώστες της περιοχής και ποδηλάτες, θα περιηγούν όσους κάνουν κέφι και έχουν ποδήλατα στα αξιοθέατα της περιοχής: το Αισθητικό Δάσος του Σχινιά, τον υδροβιότοπο, την Μακαρία πηγή, το χώρο του κωπηλατοδρομίου, το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα και τον Τύμβο του Μαραθώνα.
Αρχαιολογικές ανασκαφές
Σε συνεργασία με την Β’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά σε ανασκαφή της περιοχής, σκάβοντας με σκαλιστιράκι και… πινέλο, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση αρχαιολόγων. Είναι μια μοναδική ευκαιρία επαφής με την πλούσια ιστορία του τόπου αυτού!
Προβολή ταινιών
Μετά το επιτυχές Πανόραμα «οικολογικών ταινιών» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, οι ταινίες που προβλήθηκαν θα έρθουν και στην Οικογιορτή του Μαραθώνα. Μερικές από αυτές είναι εκπληκτικές. Άλλες… ακόμα καλύτερες! Μην τις χάσετε!
Μουσική-Θέατρο
Μουσική, θέατρο δρόμου, κουκλοθέατρο είναι μερικές από τις πολιτιστικές δραστηριότητες που θα μας συντροφεύσουν στην οικογιορτή γνωριμίας με το Μαραθώνα και τις οικο-δυνατότητές του!
Ανοικτές και συντονισμένες συζητήσεις
Στο τέλος της ημέρας θα διεξάγονται παρουσιάσεις και συζητήσεις με στόχο την ζύμωση απόψεων . Για κάποιες θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική Open Space που ενθαρρύνει την συμμετοχή και την και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε διάφορα επίπεδα.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος ώστε να αναλάβετε ένα μικρό πολιτιστικό δρώμενο, μπορείτε να στείλετε email, δίνοντας μια μικρή περιγραφή για τη δραστηριότητά σας και προτείνοντας ώρες και μέρες προτίμησης.

Για την καλύτερη διοργάνωση και τον καθορισμό του προγράμματος της οικογιορτής, παρακαλούμε θερμά να στείλετε τις αιτήσεις σας όσο το δυνατόν συντομότερα! 

Για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες αναζητείστε το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σύντομα!!
 Advertisements