Το κτήμα της Οικογιορτής:

Μία καλή φίλη της Οικογιορτής διαθέτει ένα κτήμα επτά στρεμμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ελεύθερο κάμπινγκ συμμετεχόντων. Ο χώρος αυτός λειτουργούσε σαν φυτώριο και είναι άδειος αυτό τον καιρό.Χρειάζεται λίγη καθαριότητα, περιποίηση και φροντίδα που μαζί μπορούμε να του δώσουμε για την Οικογιορτή και για την οικοδέσποινα-φίλη μας.Επειδή ο καιρός ίσως είναι βροχερός στα μέσα της εβδομάδας (και θα φτιάξει στη συνέχεια) είναι χρήσιμο το ότι έχει ένα στέγαστρο που προστατεύει από τη βροχή και το κρύο. Ελπίζουμε ότι θα βρεθούν λύσεις για παροχή νερού.

Βρίσκεται στην οδό Ριζάρη, πάρα πολύ κοντά σε δύο από τα τέσσερα κτήματα βιοκαλλιεργητών που θα επισκεφθούμε! Είναι κοντά επίσης από το Ολ. Κωπηλατοδρόμιο, περίπου ένα-μισι χιλιόμετρο επίπεδου και ευχάριστου δρόμου που γίνεται ακόμη και με τα πόδια.

Λεπτομέρειες για τη χρήση και διαχείριση του κτήματος θα συζητηθούν επί τόπου.

Όσοι ενδιαφέρεστε να μείνετε στο κτήμα της Οικογιορτής θα πρέπει να μας ενημερώσετε με mail ή να ενημερώσετε στην Οικογιορτή τον συντονιστή της ημέρας και να συμφωνήσετε σε κάποιους βασικούς κανόνες λειτουργίας του.

Στον χώρο αυτό θα θέλαμε να κάνουμε μία γιορτή τιμώντας την οικοδέσποινα και τον Μαραθώνα την Παρασκευή το βράδυ!

Φέρτε μαζί σας μουσικά όργανα και κέφι!…

Διαμονή:

o        Δεν επιτρέπεται η ελεύθερη κατασκήνωση εντός του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα και του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου.

o        Θα υπάρξουν περιορισμένες δυνατότητες φιλοξενίας σε σπίτια κατοίκων του Μαραθώνα που συμμετέχουν στη διοργάνωση της Οικογιορτής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο email επικοινωνίας με την πρωτοβουλία διοργάνωσης.

o        Στην παραλία Μαραθώνα, το χωριό του Μαραθώνα, καθώς και στην Ν. Μάκρη υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε οργανωμένα camping και δωμάτια.

Μπορείτε ελεύθερα να αναφέρετε τη συμμετοχή σας στην Οικογιορτή Μαραθώνα κατά την επικοινωνία σας με τους ιδιοκτήτες. 

Camping:

Για όσους δεν μπορούν η δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν σε κάποιο από τα σπίτια της περιοχής ή την πιθανή επιλογή του ελεύθερου κάμπινγκ στο κτήμα της Οικογιορτής (βλ. παραπάνω) και προτιμούν την επιλογή της οργανωμένης κατασκήνωσης, πολύ κοντά στο κωπηλατοδρόμιο βρίσκεται το κάμπινγκ Ραμνούς.

Το κάμπινγκ Ραμνούς βρίσκεται στο Μαραθώνα, σε πράσινο περιβάλλον και επάνω στην αμμώδη παραλία του Σχινιά. Απέχει 1000μ. από το Ολυμπιακό κέντρο
κωπηλασίας, δηλαδή περίπου 10-15 λεπτά με τα πόδια.

Το κόστος διαμονής είναι περίπου 6 ευρώ ανά άτομο και άλλα 6 ευρώ για τη σκηνή.

Περισσότερες πληροφορίες για το κάμπινγκ θα βρείτε στην ιστοσελίδα

http://www.ramnous.gr/.

Ένα ακόμη Κάμπινγκ είναι το Κάμπινγκ Νέα Μάκρη. Βρίσκεται στη Μαραθώνος 156. Ενδεικτικές τιμές: (7.50 ευρώ άτομο -25% = 5,63 ευρώ – 7 ευρώ σκηνή -25% = 5,25 ευρώ – 4 ευρώ αυτοκίνητο -25% = 3 ευρώ ). Περισσότερες πληροφορίες: 6977327687 (Λινός Διονύσης).

Ένα ακόμη Κάμπινγκ λειτουργεί λίγο πιο μακριά απο το Ραμνούς: το κάμπινγκ Μαραθών (4χλμ) για το οποίο όταν έχουμε πληροφορίες θα αναρτηθούν εδώ.

Για ένα ακόμη κάμπινγκ στο Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα (20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κωπηλατοδρόμιο) περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.athenscampings.com/index.php

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Στην περιοχή, λόγω του υδροβιότοπου υπάρχουν πολλά κουνούπια τα οποία θα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους τις ημέρες της Οικογιορτής. Να είστε προετοιμασμένοι και καλά εξοπλισμένοι με τις σιτρονέλλες σας!

MARATHON HOTEL
Περισσότερες πληροφορίες:

Αγίου Παντελεήμονα 25, Παραλία Μαραθώνα
Τηλ. 2294099222, 2294057366

Το Marathon Hotel απέχει 3 χλμ από το κωπηλατοδρόμιο. O ιδιοκτήτης διαθέτει πουλμανάκι που μπορεί να εξυπηρετήσει στη μεταφορά. Τα δωμάτια είναι περιορισμένα λόγω του πρωταθλήματος κωπηλασίας (40 ευρώ το δίκλινο με πρωινό).

Γενικές Πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες (παραγωγούς, συμμετέχοντες σε εργαστήρια, χειροτέχνες)

Φύλαξη:

o        Υπάρχει 24ωρη φύλαξη του χώρου.

Πάγκοι/Ομπρέλες:

o        Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους πάγκους και πιθανόν την τέντα που θα χρειαστούν. Παράλληλα θα υπάρχει διαθεσιμότητα σε περιορισμένο αριθμό πάγκων, που θα διατίθενται με συμβολικό αντίτιμο.

Οικονομική Συμμετοχή:

o        Δεν υπάρχει πληρωμή για τη συμμετοχή σας! Εντούτοις, ο εθελοντικός χαρακτήρας της διοργάνωσης περιλαμβάνει και συμβολικό αντίτιμο συμμετοχής, το οποίο επαφίεται στη διάθεση και τις δυνατότητες κάθε συμμετέχοντα.

Ωράριο:

Ενδεικτικό ωράριο: 10:00-20:00

Ωράριο για το στήσιμο των πάγκων και την εκφόρτωση των προϊόντων:

Για λόγους συντονισμού και για να αποφευχθεί η είσοδος των αυτοκινήτων στο χώρο της οικογιορτής, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, παρακαλείσθε θερμά να ακολουθήσετε το ακόλουθο ωράριο για το ‘στήσιμο’ των πάγκων και την εκφόρτωση των προϊόντων σας:

Πέμπτη: 15:00-18:00
Παρασκευή-Κυριακή: έως τις 9:30.

Για τις πρωινές ώρες, μπορείτε να ενημερώσετε τη φύλαξη της πύλης για τη συμμετοχή σας στην Οικογιορτή.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία!

Διαχείριση απορριμμάτων:

Υπενθυμίζεται ότι η Οικογιορτή γίνεται με σεβασμό προς το περιβάλλον και το συνάνθρωπο. Συνεπώς όλοι μας που θα συμμετέχουμε στην Οικογιορτή (ως διοργανωτές, επισκέπτες και παραγωγοί) πρέπει να φροντίσουμε, φεύγοντας να αφήσουμε το μέρος καθαρό, όπως το βρήκαμε.

Προσπαθώντας λοιπόν να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ξεκινάμε με προσπάθειες πρόληψης της παραγωγής απορριμμάτων της Οικογιορτής. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας καλούμε τους επισκέπτες, τους παραγωγούς, αλλά και τους διοργανωτές να είναι εφοδιασμένοι με τα δικά τους σκεύη εστίασης (ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα).
Στο χώρο της Οικογιορτής θα υπάρχουν επίσης σταθμοί συλλογής απορριμμάτων (πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο) καθώς και σταθμός κομποστοποίησης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο:
https://marathonecofestival.wordpress.com/waste/

Τουαλέτες (WC):

Στο χώρο της Οικογιορτής και του Κωπηλατοδρομίου θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες.

Advertisements