ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ή ποδήλατο για τους πιο …τολμηρούς)

Πρόσβαση από Αθήνα (μέσω Λ. Μεσογείων και Λ. Μαραθώνος)

Με λεωφορείο από το κέντρο της Αθήνας:

Τα ΚΤΕΛ εξυπηρετούν τον Μαραθώνα με τα λεωφορεία που έχουν ένδειξη «Μαραθώνας» και «Γραμματικό». Η αφετηρία είναι στην οδό Μαυροματέων στο Πεδίο του Άρεως. Μετά από την Λεωφ. Αλεξάνδρας, στάσεις που μπορείτε να επιβιβαστείτε υπάρχουν στην Μεσογείων και Λεωφόρο Μαραθώνος. Πιθανόν να σας διευκολύνει η στάση του μετρό «Εθνική Άμυνα», όπου υπάρχει και στάση των ΚΤΕΛ. Ζητείστε να κατέβετε στη στάση «Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας» πριν τη Λεωφόρο Σουλίου που πηγαίνει Σχοινιά.

Από εκεί, μπορείτε να περπατήσετε με τα πόδια επί της Λεωφόρου Σουλίου και στη συνέχεια, περίπου στα 500 μέτρα (θα δείτε πινακίδα με ένδειξη «οδός Ριζάρη») να στρίψετε στην οδό Ριζάρη. Από εκεί προχωράτε για άλλα 200 περίπου μέτρα αγροτικού δρόμου πριν φτάσετε στο κτήμα της Οικογιορτής στο δεξί σας χέρι!

Με αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας:
Λ. Μεσογείων > Λ. Μαραθώνος > Λ. Σουλίου > Ριζάρι

Από Βόρεια Προάστια:
Λ. Κηφισίας > Λ. Θησέως > Λ. Μαραθώνος > Δημοκρατίας > Λ. Σουλίου > Ριζάρι

ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ

Για να προσεγγίσετε την ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα θα πάρετε τα ΚΤΕΛ, τα οποία ξεκινούν από Πεδίο του Άρεως, ανεβαίνουν την Λ. Αλεξάνδρας->Μεσογείων->Λ. Μαραθώνος. Εξυπηρετούν τα ΚΤΕΛ τα οποία πηγαίνουν στις περιοχές Μαραθώνας, Γραμματικό, Κ. Σούλι, Ν. Μάκρη, Αγ. Μαρίνα, Σχινιάς. Η συχνότητα είναι κατά μέσο όρο ένα ανά ώρα και καλό είναι να έχει κάποιος υπόψη όλους τους προορισμούς, ώστε να μην χάσει κάποιο. ΔΕΝ μας εξυπηρετούν τα ΚΤΕΛ της Ραφήνας. Αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να σταματήσετε το ΚΤΕΛ και να ρωτήσετε τον οδηγό.

Οι στάσεις του ΚΤΕΛ δεν είναι πάντα ίδιες με αυτές των Αστικών Λεωφορείων και διακρίνονται από ένα σήμα πορτοκαλί-άσπρο. Το ΚΤΕΛ κάνει στάση στους βασικούς σταθμούς του μετρό επί της Μεσογείων, όπως Εθ. Άμυνα, Νομισματοκοπείο και Παλλήνη. Η σύνδεση με Παλλήνη θα διευκολύνει αρκετούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον προαστειακό και να αποφύγουν το κέντρο. Το αντίτιμό του ΚΤΕΛ είναι περίπου 3.5€, ενώ υπάρχει μειωμένη τιμή για φοιτητές κλπ. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα. Τα πλήρη δρομολόγια του ΚΤΕΛ βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.ktelattikis.gr/routes.php.

Μοίρασμα διαδρομής (και εξόδων) με κάποιον άλλο που θα έρχεται στο κτήμα της οικογιορτής με αυτοκίνητο (car pooling):

Είναι μία πολύ καλή ιδέα και απόλυτα μέσα στο πνεύμα της οικογιορτής: Αντί να έρθετε μόνοι σας με το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο, να κάνετε παρέα στη διαδρομή με κάποιους άλλους που θα έρχονται στο κτήμα της Οικογιορτής περίπου την ίδια ώρα που σκέφτεστε να έρθετε! Αυτό που χρειάζεται είναι να ενημερώσετε, αν έχετε αυτοκίνητο την μέρα και ώρα και τη διαδρομή μαζί με στοιχεία επικοινωνίας. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα χώρο που θα διευκολύνει τέτοιου είδους αμοιβαίες εξυπηρετήσεις.

Advertisements