Διοργανωτής:

Γιώργος Λούντος

Που:

Σε εξωτερικό χώρο εντός του Κωπηλατοδρομίου που θα προσδιοριστεί

Πότε:

29 και 30/4, 13:30-14:30, 1/5, 10:30-11:30

Περιγραφή:

Η κομποστοποίηση είναι η διαδικασία παραγωγής χώματος, πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά, από τα οργανικά απορρίματα της κουζίνας και του κήπου μας. Στο εργαστήριο αυτό θα μάθουμε πως να κομποστοποιούμε τα οργανικά μας απορρίμματα, πως να χρησιμοποιούμε το κομπόστ μας και όταν φύγουμε θα βλέπουμε πλέον με τελείως διαφορετικό μάτι το τι πετάμε…

Όποιος εξασκεί κομποστοποίηση, ακόμα και ερασιτεχνικά, βλέπει με άλλο μάτι, τόσο τα σκουπίδια που παράγει, όσο και τους ογκώδεις σωρούς κλαδιών, χαρτιών, γκαζόν, φύλλων κ.α που καταλήγουν στις χωματερές.

Στο εργαστήριο αυτό θα γίνει μια εισαγωγή στο τι είναι κομποστοποίηση, ποια υλικά μπορούν και ποια δε μπορούν να κομποστοποιηθούν, τι απαιτείται για να επιταχυνθεί η διαδικασία και πως χρησιμοποιείται το κομπόστ. Ακολούθως, θα γίνει επίδειξη κατασκευής ενός απλού κάδου κομποστοποίησης στον οποίο θα τοποθετηθούν υλικά που θα έχουν φέρει οι συμμετέχοντες, οργανικά υλικά του πάρκου και οργανικά απορρίμματα που θα έχουν παραχθεί κατά την οικογιορτή. Επίσης, θα υπάρχει κομπόστ σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης, ώστε να δοθεί μια πρακτική εικόνα της χρονικής του εξέλιξης.

Τι να φέρετε μαζί σας ερχόμενοι:

Τα φυτικά υπολείμματα της κουζίνας σας

Τι θα πάρετε μαζί σας φεύγοντας

Πρακτική Εμπειρία για τη διαχείριση των σπιτικών σας απορριμάτων και για τη δημιουργία και συντήρηση κομπόστ. Και επιπλέον την υπόσχεση για επιστροφή στη 2η Οικογιορτή, ώστε να δούμε τα αποτελέσματα του φετινού εργαστηρίου…


Ο Γιώργος Λούντος ασχολείται ερασιτεχνικά με την κομποστοποίηση τα τελευταία τρία χρόνια. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια κομποστοποίησης στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και έχει γράψει τα Best Seller «Κομπόστ είσαι και φαίνεσαι» και «Από το Μποστ στο Κομπόστ».

Advertisements